Menu restaurant

VOORGERECHTEN


Loempia Semarang € 4,50
Loempia’s gevuld met kip en groenten, 2 stuks.
Udang Sarong € 6,00
Garnalen omhuld in rijstvermicelli op een bedje van sla en sambal dressing.
Soto Ajam € 4,75
Indonesische kippensoep met taugé, rijstvermicelli, Lontong en een ei.
Murtabak Istana € 3,75 *
Loempia met zoete aardappel, tahoe, uien en ei, 2 stuks.

Loempia Bebek € 5,00
Een dun en krokant kuipje gevuld met eendeborstfilet, waterkastanje en sla 3 stuks.
Oma’s Bali Balletjes € 5,00 *
Rundergehakt balletjes met een jasje van seroendeng en kroepoek om de sambal
badjak saus op te dippen.
Istana Mix € 6,50
Een proeverij van 3 verschillende voorgerechten en kip saté.


SATE VAN DE GRILL (3 stokjes)

Geserveerd met huisgemaakte pindasaus of hete ketjapsaus, ui, komkommer en kroepoek.


Saté Babi € 4,50
Magere varkensaté.
Saté Ayam € 4,50
Geroosterde saté van kippenhaas.
Saté Gemoek € 4,50
Geroosterde saté van buikspek.
Saté Sapi € 5,75
Gemarineerde ossenhaassaté met koriander en sjalot.

Saté Tahoe € 4,00
Vegetarische saté van gebakken tahoe.
Saté Kambing € 5,50
Saté van geitenvlees.
Saté Lilit Bali € 7,00
Saté van gemalen vis, garnalen en geraspte kokos gewikkeld op een citroengrasstengel.
Saté Mix € 6,00
Een proeverij van kip, varken, ossenhaas, en geiten saté, 4 stokjes.


HOOFDGERECHTEN (Incl. jasmijn rijst)

i.p.v. witte rijst, gele rijst, lontong kleefrijst, gebakken rijst meerprijs € 2,00
Hete djawa gebakken rijst / Bami € 3,00


Kip Cashew € 12,50 *
Zachte stukjes kippendij, groenten, cashewnoten en geroosterde sambal.
Ayam Roedjak € 12,50 *
Krokante kippendijen overgoten in een pittige saus met kokos en kruiden.
Ayam Kerrie € 12,50 *
Kippendijen in rode curry en kokosmelk.
Daging Rendang € 13,00 *
Rundvlees gestoofd in kruiden en kokosmelk, die de elementen zoet, zout en pittig in zich hebben.
Daging Roedjak € 12,00 *
Stoofpotje rundvlees die gekookt wordt in een licht pittige saus met kokos en kruiden.
Ikan Pepesan € 11,50 *
Gerookte vis met veel sambal, spercibonen, ananas, gewikkeld in bananenblad.
Ikan Boemboo Bali € 12,50
Makreel in extra scherpe friszoete Bali saus.
Sayur Lodeh Dua € 15,50
Heerlijke gele curry van garnalen, zacht gekookte groenten, ananas, groenten en kokosmelk
Udang Blado € 15,50 *
Gewokt garnalen gerecht met diverse groenten. rode pepers, tomaat en sjalotjes.
Daging Semoer Djawa € 12,00
Gestoofd rundvlees op Javaanse wijze in zoete dikke ketjap saus.
Ritja Ritja € 12,50 *
Gesudderd varkensvlees in geurige tomatensaus met seroendeng en frisse atjar erbij.
Babi Ketjap Pedas € 12,50 *
Mager krokant varkensvlees in een pittige ketjap saus.
Ayam Betutu Bali € 12,50 *
Aromatisch gekruide 1/4 kip, geserveerd op een bedje van groenten en pinda's.
Ikan Asam Pedis € 16,00 *
Gebakken zeebaarsfilet met saus van lombok en tamarinde. ( saus apart )
Bebek Asam Manis € 14,50
Krokante eendeborstfilet met zoete tamarinde saus en groenten.
Gulai Kambing € 15,00
lamskotelet in een saus van kaneel, kaffir limoenblaadjes, laos en kokos.
Cumi Cumi Istana € 12,50 *
Inktvis van de grill, kousenband, geserveerd met 2 extra scherpe dipsauzen van koriander en sambal trassi.


GROENTEN & VEGETARISCHE GERECHTEN


Gado Gado € 10,50
Groenten, ei, pindasaus en verkruimelde kroepoek.
Tahoe Kerrie € 10,50 *
Tahoe en groenten in rode curry en kokosmelk.
Tahoe Telor Tjampoer € 7,50
Omelet met sojabonendeeg en groenten.
Sambal Goreng Boontjes € 7,50
Gepeperde sperziebonen.

Sambal Goreng Tahoe Peteh € 8,00
Gebakken tahoe met peteh bonen in pittige saus.
Sayur Lodeh € 8,50
Zachtgekookte groenten schotel in lichte blanke kokosmelk.
Nasi/Bami Djawa Special € 11,50 *
Pittige vegetarische gebakken rijst met groenten, ei en tahoe saté.


RAMES MENU


• Vlees € 15,50                        • Vis € 16,50
• Vegetarisch € 14,50           • Mix € 16,00


Witte rijst met 2 soorten gerechten, groenten, kroepoek, 2 stokjes saté en een ei.
i.p.v witte rijst, gele rijst, lontong kleefrijst, gebakken rijst of bami meerprijs € 2,00
Hete djawa gebakken rijst / Bami € 3,00


BIJGERECHTEN


Seroendeng
Geraspte kokosnoot met pinda’s
Sambal Goreng Tempe
Gebakken tempe
Sambal Goreng Telor
2 eieren in pittige saus
Kroepoek
Knapperige chips van garnalen
Sambal Goreng Kentang
Gebakken aardappelschijfjes
Atjar Ketimoen
Gezuurde komkommer
Atjar Koening
Gezuurde gemixte groenten in kokosnoot jus
Roedjak Manis € 6,00
Indonesische vruchtensalade


RIJSTTAFELS (min 2 personen)


Vlees menu € 27,50 pp


Daging Rendang *
Gestoofd rundvlees in pittige kokossaus.
Babi Ketjap Pedis
Mager krokant varkensvlees in een hete ketjap saus.
Saté Kambing
Saté van geitenvlees.
Ayam Curry *
Kippendijen in rode curry.
Bebek Asam Manis
Krokante eendeborstfilet met tamarinde saus

Daging Roedjak *
Gestoofd rundvlees in pikante saus.
Ayam Cashew
Zachte stukjes kippendij met zoete saus.
Sambal Goreng Telor *
Ei in pittige saus.
Gado Gado
Gemengde groenten met pindasaus.
Sayur Lodeh
Zacht gekookte groenten met kokosmelk


Vis & Vlees menu € 31,50 pp


Sayur Lodeh Dua
Garnalen in gele curry, ananas en kokosmelk.
Ayam Cashew *
Zachte stukjes kippendij met zoete saus.
Cumi Cumi Masak Peteh
Inktvis met tomaat en peteh bonen.
Daging Rendang *
Gestoofd rundvlees in pittige kokossaus.
Ikan Pepesan *
Pangafilet in hete sambalsaus.

Kerang Bi
Gegrilde coquilles met topping van koriander.
Sate Lilit Bali
Saté van gemalen vis, garnalen en geraspte kokos.
Sambal Goreng Telor *
Ei in pittige saus.
Gado Gado
Gemengde groenten met pindasaus.
Sambal Goreng Boontjes
Gepeperde sperziebonen.


Seafood rijstafel € 34,50 pp 

Vegetarische rijstafel € 26,50 pp


Alle rijstafels zijn incl.
Bijgerechten: Emping Melinjo, kroepoek, seroendeng, sambal goreng kentang,
pisang goreng, sambal goreng, tempe, roedjak manis, atjar koening en atjar ketimoen.
Witte rijst, gele rijst, lontong kleefrijst, gebakken rijst of bami naar keuze.

Copyright @ Istana.b.v